Nyheder

5.4.2017

Screen Shot 2017-04-05 at 23.40.31

Begejstret anmeldelse af Benitas nye CDBOOK i Jazz Special!

” …Det er fornemmelsen af et ligeværdigt kollektivt resultat, der er denne lytters umiddelbare indtryk. Og det er noget af den flotteste musik, jeg længe har hørt! Velfungerende og iørefaldende melodier, hvor melodistemmerne spilles af Kaare Munkholms luftige og svævende vibrafon med Jens Skou Olsens elegante basspil og Benitas fjedrende og elastiske trommespil dansende rundt om – en fornøjelse at lytte til. Benita spiller lige medrivende hvad enten det er med trommestikker, køller, med hænderne eller på klokkespil, og samspillet med Jens Skou Olsen og Kaare Munkholm er nærmest telepatisk. GOING NORTH er æterisk, nærværende og udadvendt kammerjazz, og så er den første del af en trilogi. Der er noget at glæde sig til!…” (klik på billedet for at læse hele teksten!)

21.2.2017

Screen Shot 2017-02-21 at 10.40.42

Begejstret featureartikel om Benita og den nye CDBOOK i Amagerbladet!

” …En klukkende vibrafon og en boblende, brummende kontrabas flyder sammen med trommeskindets piskende skumsprøjt og bækkenets skyllende hvislen. Omtrent sådan lyder en brusende norsk elv omsat til jazz i nummeret ’Flowing Flying Drumming’ fra det nye album ’Going North’ udført af Benita Haastrup (trommer), Kaare Munkholm (vibrafon) og Jens Skou Olsen (kontrabas). Albummet er inspireret af trioens mange koncertrejser i Norge og landets storslåede natur. Udover et stærkt fokus på det rytmiske i kraft af instrumenteringen, rummer albummet masser af fængende melodier, der hurtigt sætter sig til nynnen eller fløjten …” (klik på billedet for at læse hele teksten!)

13.2.2017

Screen Shot 2017-02-16 at 17.37.24

Flot anmeldelse fra en fornøjet Niels Overgård og JazzNyt!

” … Jeg er fornøjet. Den ekstra store fornøjelse er Haastrups trommespil, hvor hun med køller følsomt underbygger stemningen … Alle numrene indeholder stærke stemninger. Going North er på en gang original og alligevel genkendeligt nordisk i stemningen. Jens Skou Olsens melodiske basspil og Munkholms afstemte og tempererede vibrafonspil sættes i spil og udfordres af Haastrup. Hun står aldrig stille og skaber varm musik, inspireret af et koldt land. Det er en meget anbefalelsesværdig plade til yndere af nordisk jazz, der trænger til at blive mindet om at det er andet end ECM og Jan Johansson … ”  (klik på billedet for at læse hele teksten!)

11.2.2017

Screen Shot 2017-02-11 at 15.14.30

Flot anmeldelse fra norske Jan Granlie på The Pan-Nordic website on Strong Improvised Music!

” … Hele platen oser av tilbakelent og vakker natur, noe de tre har klart å formidle på en fin måte. Det er Haastrup som hele tiden er den førende i musikken. Hun er en svært dyktig trommeslager og perkusjonist, og man kan fornemme hennes bakgrunn fra blant annet samarbeid med Marilyn Mazur i spillet. Vibrafonist Munkholm, har mye Burton i seg. Lyden i vibrafonen, hvor den vibrerende lyden så godt som er borte, samtidig som hans solier er gjenkjennbare. Og bassisten Skou Olsen, er nesten som å høre NHØP, særlig i solopartiene.Som du forstår, så er dette blitt en plate jeg liker godt. Den er enkel i sin framferd, den tar ikke stor plass, men den kommer krypende og gir lytteren (i alle fall meg) en deilig følelse av hjemlengsel tilbake til Svolvær og naturen der oppe. Anbefales! …”  (klik på billedet for at læse hele teksten!)

9.2.2017

Screen Shot 2017-02-11 at 16.00.34

Fin omtale af Niels Christian Cederberg i P8JAZZ!

“… Det er trommeslageren Benita Haastrup, som har lavet musikken her, og hun har lavet den sammen med bassisten Jens Skou Olsen og så en meget kyndig vibrafonist Kaare Munkholm. Og de her to percussioninstrumenter, som vibrafonen jo i virkeligheden er sammen med trommerne, det er virkelig en kombination som gør mig glad indeni! Du bliver omsluttet af musikken og får lov at vugge dig ind i den. Den her sound, den her stereofoniske vellyd, som bare knaser i mine ører er simpelthen så lækker, og jeg synes, at Benitas subtile trommespil klæder musikken rigtig godt. Det er en minimalistisk plade på mange områder, som hylder den nordiske melodiske tradition …” (klik nedenfor for at lytte til hele indslaget!)